dinsdag 12 juni 2012

Recept: Rabarber-aardbeiverjaardagstaart zonder suiker



Rabarbertaart
ingrediƫnten
  • kruimeldeeg bereiden met zoetstof OF[Zacht einde]1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 300 g rabarber
  • ± 25 cl nog vloeibare vanillepudding [Zacht einde](bereid met honing ipv suiker)
  • 30 g boter
  • 3 eetlepels honing

bereiding
  • Verwarm de oven op 240°C.
  • Was de rabarber en snijd hem ongeschild in stukjes van ±2 cm. Verhit de boter in een pan, bak de rabarber even kort aan en bestrooi hem met de suiker. Bak nog even en schep het fruit dan op een bord om wat te bekoelen.
  • Rol de deeglap uit en leg hem in een ingevette taartvorm.
  • Prik er in met een vork en giet er dan een bodempje pudding op.
  • Verdeel de rabarber hierover en bak de taart ± 20 minuten.
  • Laat de taart na het bakken enkele minuten rusten voor je ze uit de vorm haalt (echt wel nodig!)
  • Deze taart is zowel warm als koud lekker (en de super snoepers nemen er nog een bolletje roomijs bij).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten