woensdag 14 maart 2012

Welkom in de tuinbouwschool

Vandaag kwam iedereen naar klas met spades en laarzen, een gieter, potjes om te planten, zaadjes en bollen. We hadden heel wat materiaal. Normaal hebben we geen ronde op woensdag maar al dat gerief wilden we toch eens van dichtbij bekijken. We soorten zaadjes zijn er? Zien ze er hetzelfde uit? Mogen we die nu al planten? Wat gaat er uit komen?
We bekeken ook alle materiaal en de kinderen vertelden waarvoor het dient. Sommigen waren al aan het plannen om soep te maken van de groenten. Kunnen we dat al meteen?
Al deze dingen en nog veel meer kwamen aan bod.
Daarna kregen we hulp van een specialist ter zake: Yf ( ik heb niet echt kaas ( eu wortels passen beter in deze context ) gegeten van tuinieren, bloempotten zijn meer mijn ding. Hij ging in kleine groepjes aan de slag om het gras om te spitten en de aarde fijn te maken. Op het laatste konden we nog elk (in de gauwte) een erwtje planten. De rest volgt nog. Niet alles kan trouwens nu al geplant worden.
Deze drie stonden al twee dagen te popelen om in de tuin te beginnen.

Spitten is lastig!

De spade was groter dan Angel, maar toch zette ze door!

De klas van Joke was ook aangestoken door al dat tuinenthousiasme, en begon ook met werken in hun tuin.

De aarde fijn, rakelen.

Ondertussen kon, wie dat wou, binnen al wat zaadjes in een bloempot planten. Er werd gekozen voor radijs en kervel. Grappig vonden de kinderen, de zaadjes van de kervel lijken wel splinters. En kan er uit zo'n klein zaadje echt een radijs groeien?
Potjes vullen! Elle zegt nog eens dat ze zeker kervel wil planten, want ze wil soep maken!

Nog meer potjes vullen en met de vinger een putje maken voor de zaadjes.

Daarna voorzichtig water geven.

We maakten ook nog naamkaartjes en tekeningetjes voor bij onze plantjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten