maandag 5 maart 2012

Uit de kiestijd

-Vrijdag tijdens het atelier hadden de kinderen potjes gemaakt met gekleurd zout. Myrthe wilde iets zoeken om haar potje dicht te doen zodat ze het kon meedoen naar huis. Een kartonnetje, een plastiekje,...? Dat bleken geen goede oplossingen want het zout liep door. We brouwden een mengsel van gips en probeerden... ja, joepii! Gelukt, en we konden er zelfs de namen in krassen.


-Myrthe en Kato wilden graag de move tegen pesten dansen tijdens de kiestijd. Meedansen met het filmpje op you tube. Myrthe kon het al goed en al gauw deed de helft van de klas met haar mee.

Daarna was de hit van Michel Télo aan de beurt en werd er vrolijk verder gedanst. Een hele kiestijd na elkaar steeds deze 2 hits!


-Toen we gisteren gips gingen zoeken hadden we eerst een verkeerde zak mee. Het bleek papierpulp te zijn. Wat kun je daarmee doen? Je kunt er papier maché mee maken. Sommige kinderen kennen al papier maché. Dat is als klei maar dat kan niet breken, en dat is ook veel lichter. Gaan we dat ook eens maken? Zo gezegd zo gedaan.
Voor de ronde deze morgen maakten we papierdeeg. We gingen per twee of drie aan de slag. Drie potjes papierpulp en een potje warm water. Alles goed kneden! Het moest een uurtje blijven staan.
Daarna gingen enkele kinderen aan het werk met het deeg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten