donderdag 2 februari 2012

Uit de ronde!

Er kwam heel wat uit de ronde deze week:
-Milo C. vertelde dat hij met zijn moeke ging schaatsen na school. Al gauw merkten we dat er heel wat misverstanden waren rond schaatsen; voor de ene was dat glijden op ijs, voor Kobe was dat met latjes onder de voet (en een pinguïn?) in de sneeuw, en Nand zei dat dat met ijzertjes was onder de voet.We bespraken het verschil tussen glijden, schaatsen en skiën. K-trien bracht ook al haar schaatsen mee om eens te onderzoeken en bekijken.
We wilden dat graag proberen: schaatsen en glijden. Schaatsen met een hele kleuterklas kan niet in Gullegem, we mogen wel gaan glibberen. Dus dinsdag om 9u tot 10u30 mogen we gaan kleuterglibberen in Gullegem. Trek schoenen aan met warme kousen (of twee paar) want het is koud aan de voetjes verwittigde de dame mij. Breng ook je muts sjaal en wanten zeker mee. Breng je slee mee of een wasmand met een touw aan waar ze in kunnen zitten. Ik zoek ook nog vervoer en begeleiding.



-De mama van Nina moest een tand laten trekken van de tandarts, ze had te veel gesnoept. We hadden het over gaatjes, melktandjes, een vals gebit, baby's zonder tandjes,...




-verliefd, verloofd, getrouwd: Nina zit Nand steeds te knuffelen en te zoenen tijdens de ronde. Ik zeg tegen Nina 'jongens plagen is om liefde vragen' dat wil zeggen dat je verliefd bent. Heel wat kinderen beginnen te gniffelen en Nina zegt 'maar ik ben ook verliefd op Nand en ook op Basiel'. Daarna legde iedereen al zijn liefdesgeheimen bloot op tafel. Heel wat kinderen waren verliefd op meerdere kinderen. Hera zei dat meisjes niet met elkaar mogen. Maar Milo C. zei dat is geen probleem: een meisje met een met meisje kan wel trouwen en dat is ook zo bij jongens.
Voila, beter had ik ons gesprek niet kunnen afronden.

-Voor het huis van Nina zitten allemaal emmers in de grond. Waarom is dat? Voor de padden! Wat doen die padden daar? We hadden het over de paddentrek en maakten een tekening van de oversteek en de weg en auto's. We willen graag eens gaan kijken. Donderdag gaan we wandelen tot daar samen met Yf en gaan we kijken. Gelieve de kinderen warm aan te kleden en goeie stapschoenen aan te trekken.




-Myrthe vertelde dat Aagje bij haar op bezoek was. Basiel was zéér geïnteresseerd en enthousiast! O en Myrthe ben jij dan ook al eens in de Petteflet geweest?
En toen viel onze frank (euro) waarom hij zo enthousiast was, hij dacht dat het over Aagje uit Pluk van de Petteflet ging. Hij was ontgoocheld toen hij hoorde dat het over iemand anders ging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten