donderdag 9 februari 2012

De trompet.

Vandaag hadden we 'peetje' op bezoek: de nonkel van Basiel en de broer van K-trien. Hij had zijn trompet mee. Eerst haalde hij de spullen uit en mochten we helpen klaar zetten. Daarna stelde hij het instrument voor. We keken ook uit welke groep dit instrument komt: de klarinet van Wim is een houtblazer, de trompet van peetje is een koperblazer, de viool van Myrthe is een strijkinstrument.
Peetje toonde waarvoor de alles dient en hoe je er op kan blazen. We mochten ook proberen. We bespraken de deeltjes, hoe je het speeksel weg moet doen, of je er luid en stil mee kan,...
Hij had ook nog potten mee die je op de trompet kunt stoppen en dan krijg je een ander geluid: zachter, scherper,... Dit zijn sordines. Aah dat lijkt op sardines, zei Nand. Er zat één speciale bij waar je ook je hand voor nodig hebt: de wawa. Aha van chiwawa, zei Nand. We mochten ook zelf blazen op de trompet. dat was niet gemakkelijk! Tot onze verbazing kreeg Nina er hele heldere en zuivere noten uit, zit er hier een trompetist in spé?
Hij speelde ook een liedje dat ze elke avond in Ieper spelen ter ere van de gesneuvelde soldaten in Ieper: The Last Post .
Daarna hadden we ook nog een kwis met liedjes en zongen we vrolijk mee met de trompet.
Alweer een gezellige start van de dag! Bedankt peetje!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten