zaterdag 3 september 2011

eerste atelier olé olé!

Vrijdagnamiddag stond er een vent tussen de kleuters van K-trien. Ondergetekende zal immers iedere vrijdagnamiddag de atelier- of forumwerking voor z'n rekening nemen. Verder komt hij ook in de klas op ander momenten in de week. Maar daar vertelt K-trien ongetwijfeld meer over in de  klasvergadering.

Tijdens het atelier werden de placemats versierd die zullen worden gebruikt om iedereen in de refter een duidelijke plaats te geven. De derde kleuters zullen een plaats krijgen in de turnzaal. Grote kinderen van klas Joke en Inge zullen aan de tafels van de kleuters een handje toesteken onder de middag.

Eerst werden de figuren die de kinderen kozen ingekleurd met stift, wasco of kleurpotlood. Enkele kinderen toonden dat ze al een heel fijne motoriek beheersen. Elfenvleugeltjes en bloemblaadjes werden heel fijn ingekleurd. Anderen kozen dan weer voor het grove werk. Bij het schilderen van de open ruimte werden alle kleuren van de regenboog gebruikt.

Enkele kinderen kozen wel een heel origineel 'symbool'. Zo ging Basiel voor 'de vuilkar' en Nina voor 'een schoonheidsprinses'.

De resultaten zijn vanaf maandagmiddag te bewonderen op de tafels in de eetzaal. Hieronder alvast een voorproefje. (Zoals je merkt was het warm in de klas en waren schilderschorten dus overbodig wegens blote en afwasbare buiken).

groeten van Yf



Geen opmerkingen:

Een reactie posten