maandag 19 september 2011

Daar zijn we weer!


Een gezellige ronde, er was van alles te vertellen. Enkelen hadden naar de braderie geweest, één iemand had nog schelpjes mee, er werd gepraat over hondjes, over ziek zijn, op weekend gaan.
*Tuur bracht apetrots hopperanken mee maar was nogal verlegen. Niemand kende het. Tuur was waarschijnlijk naar de hoppestoet geweest. We vonden dat de hoppe lekker ruikt. Van hoppe kun je bier maken. Liv zegt dat haar mama dat heel graag drinkt.
*Katho en Liv en Amber hadden een hondje mee.  Ze wilden er mee wandelen, kunstjes doen. Ik stelde voor dat ze ook zelf hondje kunnen spelen. Wie dat wil kan oren knutselen. Ze willen ook een hondenmand knutselen en kunstjes leren. Dus spelen we deze week nog hondenschool. Tijdens het kiezen zaten maar liefst 14 kinderen ronde knutseltafel met een schilderschort. Hun plan was om oren te maken. Al die bolletjesschorten, dat was grappig! We lijken wel lieveheersbeestjes zei Myrthe.
*Basiel en Eline hadden een kompas mee. Waar gebruik je dat voor? Om je weg te zoeken als je gaat stappen en je gebruikt een wandelkaart. Dan moet je het noorden zoeken, wist Basiel. Waar ligt het noorden? We gingen op stap en volgden onze kompassen.  We liepen richting Moorselestraat. Maar wat als we altijd het noorden volgen? Ho, zei Kobe, dan blijven we rechtdoor lopen en dan zijn we steeds verder van school. Na overleg besloten we toch maar een straatje in te slaan en onze weg terug te zoeken.
Iemand (Kobe of Milo) merkte op dat we dat de volgende keer nog eens kunnen doen en dan tot we weer uit komen bij de school. Maar dan moeten we best een picknick meenemen. Best wel, dacht ik zo, want dat zou wel een tijdje kunnen duren.
*Zeg K-trien, zei Liv, wanneer gaan we nu eindelijk eens mosselen proeven, je bent nu genezen. Oké, dat gebeurt dan op dinsdag.
Heerlijk, we hebben dus al heel wat plannen voor deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten