dinsdag 18 oktober 2011

Zwaarden

Basiel bracht naar de ronde een zwaard mee. Hij vroeg: waarom mag je eigenlijk geen zwaarden meebrengen naar school? De andere kinderen vertelden dat dat is omdat je er iemand pijn mee kunt doen of omdat we vechten niet leuk vinden op school.
Maar hoe kunnen we dan riddertje spelen en de prinses beschermen?


We dachten na over soorten zwaarden waarmee je deze dingen veilig en enkel in onze klas kunt spelen. Welke soorten zwaarden kun je hebben en zijn ze gevaarlijk of niet?
Lucas vertelde dat er ijzeren zwaarden zijn maar die zijn echt gevaarlijk.Met een kartonnen zwaard kunnen we wel in klas vond Kato. Of een plastieken, zei Basiel. Mmm, nee toch niet echt. Milo C. vond papieren zwaarden een goed idee. Rosalie vond een zwaard in hout echter maar gevaarlijker. En ik vertelde dat je er ook in mousse kunt maken.
We kozen voor papieren zwaarden en gingen aan de slag met kranten. Een krant oprollen, dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Vast zetten met papier plakband, daarvoor help je best met elkaar. Dan schilderen, en klaar is kees (eu Nand, Katho, Lucas,Milo C. en Kobe).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten