dinsdag 25 oktober 2011

We kijken er naar uit...

Donderdag is er opa- en omafeest.  We verlangen echt al!
*Met onze klas verzorgen we de bloemen voor op de tafels.
We deden dit al vorige week maar doen deze week nog verder met zij die dat willen tijdens de kiestijd.
Op maandag namiddag hebben we even met zijn allen in groepjes gewerkt aan de bloemen. We kregen hulp van enkelen van het oudste lager. Ze gingen aan de slag in kleine groepjes. Er werden handjes gestempeld met verf, er werd geknipt, er werden stroken gekruld en groepjes geniet.
Daarna kregen we hulp en uitleg bij het wassen van de handen en uitspoelen van de borstels want dit is niet evident met onze wasbak.
*Onze broches zijn bijna klaar.  Jammer vinden sommigen, want het werken met krimpy dimpy vinden ze leuk!
*We maken een bord met foto's en haakjes waar we onze broches bij willen hangen.
*Leen bakte met 2 groepjes kinderen een cake: het was een groot succes. Bakken vinden ze leuk! En een heerlijke geur vulde onze gangen. Wel jammer dat we ze niet meteen mogen opeten vond Liv!
*De voor onze bloemen werden met zand gevuld in de zandbak. Kato vond dat het niet zo goed lukte met de handen en zocht een oplossing. Ze haalde schepjes en toen wilde het vlotten. Leuk werkje vonden velen.
Daarna werden de vaasjes door enthousiaste vingertjes bestempeld met verf.
*Elien, Nand, Lucas en Milo C. versierden welkomtekeningen.  Elien wilde er nog bloemen aan nieten. We zochten samen hoe dit het gemakkelijkst kon. Ze maakte bloemen in papier en niette die aan haar tekening.
O, zei Hera, 'dat zou een mooie broche zijn. We hebben hier van die speldjes. Dat zou goed op mijn T-shirt passen.' Hopla, haar trui ging uit, speldendoosje zoeken en bloem maken, daarna... tadaa: een prachtige papieren broche. Heel wat meisjes vonden dit een goed idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten