dinsdag 24 januari 2012

Uit de ronde.

*Kobe had een potje mee dat hij thuis gemaakt had van papierpulp. Zijn mama had hem uitgelegd hoe je dat kan doen. Elle en Milo C. wilden dat ook graag. Tijdens het kiezen legde Kobe geduldig uit hoe je dit kon doen. Ze maakten meerdere mooie potten. Ze wilden ze ook meteen schilderen, ook al zei ik dat dit niet zo een goed idee was. Maar de kunstenaars waren niet te stoppen! Hoe jammer dat het tijd was, ze gingen nog enkele potten maken!



*Heel wat kindjes waren echt blij met hun enveloppe van Anna. Maar wat doen wij eigenlijk met Nieuwjaar? Wij geven cadeautjes en sturen kaartjes. We hadden het ook over wat de kindjes thuis deden met Nieuwjaar. Nina en Hera gingen meteen aan de slag, om voor Anna een kaartje te maken. Daarna gingen ook de andere kinderen aan de slag. Veel kinderen wilden vuurwerk tekenen zoals we al eens eerder deden. Als ze droog zijn gaan we ze nog plastificeren en dan krijgt Anna ze. Jammer genoeg waren ze nog niet klaar toen we genieuwjaard hebben.


*Nand wilde graag een draak knutselen als masker. We hadden een foto gekregen van Anna met een drakenmasker maar dat leek ons wat te hoog gegrepen. Nand keek op internet met mij en vond wat hij wou.

*Basiel vertelde dat zijn papa morgen jarig is. Hij wilde ook zo'n kroon maken als van Nand. Tuur en Basiel gingen samen aan de slag. Gelukkig kregen ze hulp van Gladys want ze schrokken wel dat het zoveel werk was!
*Hera bracht een vogelnestje mee. De vogeltjes waren uit het nest gevallen toen de mama eten was gaan zoeken en toen was het nest ook uit de boom gewaaid. We werden een beetje stil van dit verhaal en er waren ook veel vragen. We hadden een gezellig gesprekje. Sommige kindjes wilden vogeltjes knutselen voor in Hera's nestje, maar dat had ze liever niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten