dinsdag 24 januari 2012

Nieuwjaren!

Gisteren hadden we vernomen dat ze in Vietnam 'Banh Chungh' eten als ze Nieuwjaar vieren! Ze maken een taart van rijst en varkensvlees in een bananenblad. We wilden ook wel eens iets uit Vietnam maken. We maakten een eigen versie van Banh Chungh. Vooral omdat de bananenbladeren hier niet voor het grijpen liggen.
We gingen enthousiast aan de slag. We kookten rijst en bakten vlees dat in een sausje zat. Dan voor iedereen een cakevormpje vullen met een laagje rijst, een laagje vlees en weer een laagje rijst. Alles goed aanduwen met een koffielepel. Daarna nog even in de oven. Wie dat wil kan zijn vormpje omdraaien op een bordje en met wat Vietnamese saus (niet zelfgemaakt maar uit een potje) opsmullen. We wensten elkaar gelukkig Nieuwjaar met een knuffel of gaven elkaar een hand. Daarna smulden de meesten (slechts 2 kindjes vonden dit echt niet lekker) van onze rijsttaartjes.
Nina toont aan de anderen hoe je het best doet.

Er werd ferm gewerkt door deze koks. Voor Liv was het ook belangrijk dat er regelmatig geproefd werd. Want dat doen koks hé?

Lekker hé? zegt Angel tegen Anna.


En plots bleek de draak toch niet zo onschulig, ze ging zomaar ten aanval!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten