maandag 12 december 2011

Uit de ronde

*Deze morgen had Basiel een werkkoffer mee. We hebben heel wat geïnteresseerden in onze klas, als het over werkmateriaal gaat. Ze zochten de benamingen voor de materialen en wat je er mee kan doen. Tuur zei dat zijn papa ook een werkkoffer heeft. De papa van Nand heeft dat nodig voor zijn werk. Misschien kan hij eens met zijn werkkoffer naar de klas komen.
*Heel wat kinderen hadden al hun kerstbomen gezet in het weekend. Nand had ook een doos met kerstmateriaal mee. We willen er ook graag één in klas. Rosalie heeft er thuis één die van houten blokken is gemaakt. Ha, dan kunnen we dat misschien combineren: we nodigen de papa van Nand uit met de werkkoffer en maken samen een houten kerstboom.
*Liv kreeg een houtblok op haar voet. Oei, was een kleine of een grote? Zo één om in de kachel te stoppen, maar papa hakt die eerst in stukken. Waarom? We hadden het over vuurtjes stoken, hoe je dat doet: met krant, twijgjes en dan een houtblok. Over gezelligheid, bakken in een oventje.
We willen proberen buiten een oventje te maken met Ytong blokken en dan iets bakken voor  er in. Het plan moet nog verder worden besproken. Maar toch waren er al enkele wilde ideeën: dansen rond het vuur, liedjes zingen,... gezelligheid troef!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten