donderdag 22 december 2011

De oven!

Alle enthousiastelingen haalden de stenen uit de auto van Marian. Oei, die stenen breken wel heel gemakkelijk ondervond Kato.

Deze bakplaat was er eerst wel nog... en even later niet meer! Als dat geen toveren is!

De indianendans rond onze oven!

Nog even wachten, en dan kunnen we onze tweede bakte beginnen!

Pure gezelligheid!
We wilden graag 'vuurtje-stook' doen. Het idee was om zelf een oventje te maken (ik had dat ooit eens gedaan) en er koekjes in te bakken. Wij maakten eerst ons deeg en enkelen maakten de koekjes met de deegrol en vormpjes. Ondertussen werd er gesjouwd met de stenen. Yf kwam (veel) helpen. Hij was nogal enthousiast toen hij ons plan hoorde en wilde graag meedoen. Yf installeerde samen met de kinderen het oventje, we pasten de bakplaat en maakten een vuurtje... eu... een vuur! Het vuur ging nogal fel, het leek eerder een hoogoven dan een oven. Dat bleek toen Yf even later de bakplaat met koekjes in de oven stak en de volledige bakplaat en koekjes in de vlammen verdwenen (zelfs geen restjes te bespeuren!). Daarna wachten we tot het hout enkel nog smeulde en deden onze tweede bakte en die lukte wel! oef!! De kinderen hadden er geen erg in en vonden het allemaal superspannend. De koekjes waren heerlijk! Het was ook heel gezellig met de lichtjes van Nina. Het was een drukke, maar heerlijke dag!
Nog een ferme merci aan iedereen voor het hout! Ook ne ferme merci voor Marian en Jeroen, de sponsors van onze Ytong stenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten