dinsdag 8 november 2011

Uit de ronde

 Basiel had een geheimzinnige koffer mee. Wat zit daar in? Hoh, in de koffer zat parfum en handschoenen om je vel te masseren, zeepjes, crèmetjes,... en allerlei andere schoonheidsspulletjes. Waar kwam die koffer vandaan? Uit de slaapkamer van de mama van Basiel, hij had die daar meegenomen want mijn mama gebruikt dat toch allemaal niet. De meisjes wilden direct parfum. Waarom doe je parfum aan? Hoe en waar breng je parfum aan. Milo C. zei, ja meisjes doen al die dingen aan om er mooier uit te zien. Ok? Wat doen de jongens dan om er mooier uit te zien? Ah, gel gebruiken zei Nand. De papa van Elle doet ook soms parfum aan. Mijn papa zorgt dat hij sterke spieren heeft, zei Angel.
De koffer van Basiel werd gebruikt tijdens het kiezen. Maar ook de nagellak kwam weer boven en in de shminkhoek werden de lippen gerood en de wangen gepoederd.

We hadden tijdens de koekentijd nog een gesprekje over schoonheid en verzorgen. Zo kwamen te weten dat de mama van Kato heel goed kan masseren, de mama van Nand goed je haar mooi kan leggen, de papa van Angel alles kent van sterke spieren, de mama van Eline, Elle, Nina en Rosalie zich goed kunnen shminken. En mijn mama kan je goed kleden, zei Kobe. Hoh, het zou toch wel leuk zijn al die mama's en papa's eens uit te nodigen in klas om ons eens te verzorgen en ons ondertussen al die dingen te leren.
Dus zijn we op zoek naar mama's en papa's (ook wie niet hierboven vermeld is, is van harte welkom) en die ons dinsdagnamiddag kunnen komen verzorgen in een soort doorschuifateliers. Op donderdagnamiddag willen we dan hetzelfde doen met kinderen van onze school.


Myrthe: Kobe waarom heb jij rode lippen?
Kobe: Omdat ik verliefd ben op mijn mama.

Angel test de lippenstift uit.

Basiel test ook de lippenstift uit!
Heb je er zin in om een namiddag kapster, bodybuilder,  masseuse, kleedster, schoonheidsspecialiste; te spelen in onze klas? Dan ben je van harte welkom volgende dinsdag. Laat iets weten bij K-trien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten