woensdag 12 december 2012

ijs

Ik vertelde de kinderen dinsdag een winter verhaal.
Het ging over een trol die een boom wou versieren. De trol had jammergenoeg geen  kerstversiering.
Gelukkig lag er buiten sneeuw. De trol versierde de boom prachtig, door allemaal kerstballen te maken van sneeuw. Heel trots ging hij zijn vriendinnetje halen en toonde haar de boom. Het meisje zei dat ze niets kon zien, ook de trol keek naar zijn boom en schrok zich een bult. Al zijn kerstballen waren weg. "Een dief, een dief heeft die komen stelen." riep de trol. Het meisje vroeg welke kerstballen het waren. De trol vertelde haar hoe hij die mooie kerstballen heeft gemaakt. Het meisje moest lachen. "Sneeuw smelt toch als je dat binnen legt!" zei het meisje.

De kleuters luisterden allemaal heel geboeid naar het verhaal. Na het verhaal kwamen de vragen al snel. "Hoe komt het dat sneeuw smelt?" "Is sneeuw hetzelfde als ijs?" "Kunnen wij zelf ijs maken?" "Smelt ijs ook als het buiten staat?"
Sommige wisten dat we zelf ijs kunnen maken. We gingen aan de slag, deden in enkele potjes water en liepen er mee naar de keuken. Volgens enkele kinderen moesten we het water in de frigo zetten en volgens anderen in de diepvries. We probeerden het allebei uit.
Vandaag gaan we kijken welke potjes ijs zijn geworden en welke niet.
En we gaan ontdekken waar ijs smelt en hoe dat gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten